Marius-Valentin Drăgoi

Marius-Valentin DRĂGOI, asistent în cadrul Facultății de Inginerie în Limbi Străine, secția Calculatoare și Tehnologia Informației - POLITEHNICA București, membru al Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Matematică din România, a realizat, ca proiect de doctorat, un sistem protetic implementat compus din: proteză membru inferior, cască neuronală și echipament hardware necesar echipării protezei, în vederea controlării acesteia prin intermediul gândurilor utilizatorului, folosind tehnologia BCI (Brain Computer Interface), bazată pe EEG (Electroencephalography).

Proteza membrului inferior a fost proiectată și printată 3D, folosind metoda  pulverizării de liant și materialul PLA (Polylactic acid).

Proteza a fost echipată cu actuatoare electrice, care permit mișcarea de rotație a genunchiului și a gleznei, acestea fiind controlate prin intermediul unui dispozitiv Raspberry Pi.

Adriana Zainea

Adriana Zainea a absolvit atât studiile de licență, cât și cele de masterat, în cadrul Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii. În prezent, urmează studiile Școlii doctorale de Inginerie Chimică.

În ceea ce privește domeniile de cercetare, Adriana s-a axat pe sisteme de eliberare controlată a medicamentelor, microfluidică sau organe pe cip. Aceasta este, de asemenea, și membră a Grupului pentru Materiale Polimerice Avansate (AMPG).

Iulia Stamatescu

Iulia Stamatescu este cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București și, totodată, activează în cadrul companiei Applied Research Solutions. Compania dezvoltă soluții bazate pe știința datelor pentru aplicații în industrie și energie, în vederea îmbunătățirii productivității și a eficienței energetice.

Prin integrarea tehnicilor avansate de vizualizare, predicție și detecție de anomalii în sisteme intuitive, compania promovează adoptarea inovației bazata pe data în industriile cu aversiune crescută la risc precum producție, prelucrarea alimentelor sau petrol și gaze. Scopul proiectului PoC - DEcision SYstem for Optimized EVSE Deployment (DESY) este de a testa viabilitatea ideii de cercetare și de a o transforma într-un produs comercial, profitabil.

Horia Cucu

Horia Cucu este CEO al Zevo Tech şi totodată conferenţiar şi cercetător în cadrul Politehnicii Bucureşti. Zevo Tech este un spin-off specializat în machine learning și inteligenţă artificială aplicate în domenii precum procesarea automată a vorbirii şi semnalelor multimedia.

Zevo Tech comercializează produse software proprii de dictare, transcriere automată a vorbirii în text, identificare automată a vorbitorului și sinteză de vorbire pornind de la text.

Iulia Cristina Stănică

Iulia Cristina Stănică a absolvit studiile Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în prezent fiind lector în cadrul acestei instituții.

Iulia este autoarea INREX-VR REHABILITATION, un sistem dedicat îmbunătățirii procesului de neuroreabilitare cu ajutorul tehnologiilor emergente și a telemedicinei. În cadrul proiectului său de cercetare s-a folosit de trei concepte inovative: realitatea virtuală, jocurile și inteligența artificială.

Adrian Zăvoianu

Adrian Zăvoianu este doctorand al Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, POLITEHNICA București.

În cadrul Start Your StartUP, Adrian își va prezenta proiectul „Filmul Experimental între Artă și Business”.

Filmele experimentale sunt filme realizate în afara industriei cinematografice comerciale de masă. Caracteristica principală a acestora este reprezentată de explorarea noilor tehnici cinematografice și a expresiei vizuale. Filmele experimentale sunt adesea fie imagini fotografice manipulate, filme colaj, scurtmetraje, fie o combinație a tuturor celor trei. Unele prezintă tehnici abstracte de film, manipularea sunetului, schimbări rapide ale dimensiunii și stilului imaginii sau rate de cadre alternative.

Alexandra Cernian

Alexandra Cernian este lector universitar al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul POLITEHNICA București. Are experiență de predare și cercetare în domenii precum baze de date, ingineria programării, inteligență artificială, Business Intelligence, Big Data & Data Mining, Opinion Mining/Sentiment Analysis.

Alexandra este cofondator Recycllux, o aplicaţie realizată pentru a identifica şi pentru a facilita reciclarea plasticului din ape. Astfel, prin intermediul machine learning, aplicația detectează automat plasticul, ajutând reciclatorii să identifice zonele marine poluate.

Valentin Boicea

Adrian-Valentin Boicea este conferențiar în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București.

În cadrul Start Yourt StartUP, acesta va prezenta proiectul „I-FOR - Applied Artificial Intelligence in intelligent Forecasting for Sustainable Economy”. I-FOR oferă 90% precizie în estimarea datelor ceea ce duce la optimizarea și creșterea veniturilor.